Blauw gesmoord

Nelskamp heeft sinds eind vorig jaar de beschikking over enkele smoorovens om blauw gesmoorde dakpannen te produceren, compleet met halfronde vorsten.

Vanzelfsprekend kost deze, voor Nelskamp, nieuwe techniek enige tijd om de juiste en op vraag gebaseerde kleurstelling blauw gesmoord te kunnen produceren.
 
Tussentijds wordt veel informatie vergaard maar ontstaan ook spontaan fantastische kleurstellingen. Wat te denken van een Viktorian retro kleurstelling in gesmoorde uitvoering ? Hierbij is een roestkleur op de pannen aanwezig met sintering. Nu beschikbaar in de Oude Holle dakpan model OH-16.
 
Daar waar andere fabrikanten inmiddels zijn gestopt met de productie van Vlakke Muldenpannen in blauw gesmoord, heeft Nelskamp als familiebedrijf dit juist weer opgepakt om een traditie voort te kunnen zetten met het model D-15U.
 
Ook het Rheinlandmodel R-15 en het meest voorkomende model F-15 is uit voorraad leverbaar in blauw gesmoord. De Flachdachpan F-15 wordt veelal als alternatief op het VH model gekozen. Bijgevoegde afbeeldingen tonen de F-15 blauw gesmoorde dakpannen op een nieuwbouwproject van 26 woningen in Gaanderen van Goldewijk Bouwgroep Doetinchem.