Het eerste projekt met CLIMALIFE betondakpannen

Het eerste project in Nederland is de renovatie van een winkelflat aan de Goeman Borgesiustraat in Almelo, hetgeen nu dient als pilotproject voor de introductie van de allereerste ClimaLife betondakpannen in Nederland. Deze heeft op donderdag 5 juni plaatsgevonden, waar het volgende is gezegd door Harold Kock, verkoopleider voor Nelskamp in Nederland:

Een samenkomst die uit enthousiasme voor een innovatief product is ontstaan.
Raab Karcher Bouwstoffen en de Almelose Woningstichting Beter Wonen zijn de partners voor dit pilotproject samen met de verwerkende partijen aannemersbedrijf Roosdom-Tijhuis en dakdekkerbedrijf WSB uit Hardenberg die ons heden de praktische zijde laten zien.

Om de schadelijke uitstoot van uitlaatgassen door verkeer, verwarming en industrie terug te dringen, vooral in dichtbevolkte steden en gemeenten, levert de nieuwe betondakpan van Nelskamp een belangrijke bijdrage. De ClimaLife betondakpannen reinigen namelijk de lucht.

De schadelijke uitstoot is een maatschappelijk probleem dat uitsluitend opgelost kan worden door allemaal een handje te helpen en individueel bewust te worden. Hier moet nauwelijks extra fysieke belasting voor nodig zijn en het mag niet veel meer kosten, dan heeft het veel meer kans van slagen. Juist aan deze criteria is Nelskamp tegemoet gekomen met de ClimaLife betondakpan.

De ClimaLife is na 4 jaar intensief onderzoek in november toegepast in een vergelijkbaar pilotproject in Duisburg (D) door de Woningbouw vereniging Evonik Wohnen. Sindsdien is de vraag naar de milieuverbeterde ClimaLife pannen in Duitsland al enorm gestegen en wordt eenvoudig geaccepteerd. Men kent nu de voordelen en benut deze.

De heer Heiner Nelskamp, eigenaar en directeur en vandaag ook hier aanwezig, is de voortrekker. Nadat Heidelberger Cement de TioCem, een cementmengsel met titanium, had gepresenteerd was de heer Nelskamp direct enthousiast om dit toe te passen in zijn betondakpannen. Hier is een noviteit uit voort gebracht dat een middelgroot bedrijf als Nelskamp zeker niet ieder jaar zal kunnen presenteren. We staan niet vooraan om iedere kleur- en /of modelverandering met veel bombarie over te brengen, zodat u zult begrijpen dat deze presentatie relatief uniek is en volgens ons zeer waardevol is voor allen.

Nelskamp gaat nog veel verder…
Naast de positieve uitkomsten in het vergelijkingsonderzoek met de keramische dakpannen (meer informatie) is ook een actieve bijdrage te leveren door het gebruik van de ClimaLife beton dakpannen.
Een absolute noviteit !