Officiele overhandiging Dubokeur

Beste dames, heren.
 
Vorige week heeft op de beurs van Building Holland in de Amsterdam Raide officiele overhandiging plaats gevonden van het DUBO keurmerk die door Nelskamp dakpannen behaald is met de ClimaLife betondakpannen. Prof. dr. ir. Michiel Haas, directeur van het Nibe (uiterst rechts op de foto ), heeft Harold Kock (uiterst links op de foto), verkoopleider van Nelskamp dakpannen het keurmerk overhandigd. Daarbij was ook de heer Storm van Leeuwen, hoofd projecten, van de Almelose Woning Stichting (AWS) aanwezig. Hij ontving symbolisch het DUBO certificaat omdat hij de eerste in Nederland was die voor de ClimaLife had gekozen voor een pilotproject medio 2008. Sindsdien is de ClimaLife bij AWS niet meer weg te denken en wordt deze zowel bij renovatie als bij de onlangs gerealiseerde 21 nieuwbouw woningen in Wierden toegepast.
 
Een duurzaamheids kenmerk waarbij het Nibe aangeeft; " Dit product is beoordeeld als één van de beste dubokeuzes en valt derhalve onder klasse 1".
Als functionele eenheid wordt beschreven > " 1 m2 ClimaLife dakbedekking op een hellend dak van meer dan 40 graden gedurende een periode van 75 jaar". D.w.z. dat de ClimaLife dakpannen onder normale omstandigheden 75 jaar een functioneel gebruikt kan worden, een enorme waardering.
Belangrijke uitspraken om aan te geven dat deze dakpannen absoluut een toegvoegde waarde hebben. Of zoals de heer Storm van Leeuwen de toepassing van de ClimaLife beoordeelt; "De vraag is niet waarom wel, maar eerder waarom we de ClimaLife dakpannen niet toepassen". Het is laagdrempelig, je hoeft geen aanpassingen te doen aan je dak en toch lever je een bijdrage aan een betere luchtkwaliteit.
 
Voor Nelskamp is dit een belangrijke stap aangezien marktpartijen zoals de woningcorporaties die een maatschappelijke verantwoording hebben, duidelijkheid wensen hetgeen met dir DUBO keurmerk wordt onderstreept.
 
In de bijlage op de Uitnodiging zijn meer gegevens van de ClimaLife dakpannen beschreven.

 

 
M.vr.gr. Harold Kock
Nelskamp dakpannen
06-22425944