Planum, nieuwe vlakke beton dakpan

Met de Planum heeft Nelskamp geïnvesteerd in de toekomst. Omdat de energieprijs voor productie van keramische dakpannen onder druk staat, zal de (vlakke) keramische dakpan straks alleen maar in prijs kunnen stijgen. De afstand tot de beton dakpan zal groter worden en daarmee zal de vlakke beton pan uiteindelijk gunstiger worden in aanschaf. M.b.t. de verwerking is de beton dakpan door zijn vaste en herkenbare maatvoering (dekkend 300 mm. en latafstand 314-345 mm.) altijd in het voordeel.

Daarnaast wordt het dak met een vlakke dakpan kritisch bekeken en dat komt de uitstraling ten goede met de nieuwe Planum. Een strakke dakpan waarbij ook halve gevelpannen te verkrijgen zijn, om direct vanaf de gevel in verband te kunnen werken. Bij de meeste vlakke dakpannen vormen juist de gevelpannen een apart kader. Daarnaast wordt met de Planum ook gelijk een nieuwe vooruitgang getoond in afwerking, zowel de toplaag als ook de kopse zijde is dusdanig verdicht dat vocht en vuil nauwelijks kan hechten. De totale porieverdichting is uniek en met de nieuwe matte uitstraling komen de kleuren natuurrood, zwart, graniet en donkergrijs uitstekend tot hun recht. Op verzoek is een donkerrode en een genuanceerde versie te leveren, eveneens in de nieuwe afwerking Top Longlife mat.

Onafhankelijk onderzoek, in opdracht van de gehele Duitse dakpannen industrie, heeft aangetoond dat in een vergelijk op 160 m2 dakoppervlak de betonpan 45% minder schadelijke effecten (CO2) heeft op het milieu dan de keramische dakpannen. Een overweging om bewuster te kiezen voor de beton dakpan dat geen enkel vergelijk meer kent met het verleden.